– Vi startade 1995 och hade lite olika uppsättningar och spelade lite på lokala ställen. Någon römppäviiko i Pajala, i Riksgränsen och på alla ställen man kunde spela i Kiruna (Folkan, sporthallen, Ljusets festival och samtliga TT-tolvor under nittiotalet. Surfarna släppte en EP 1997 som hette ”A Ton of Bricks” som för att vara ett litet lokalband i lilla Kiruna ändå sålde bra (400ex). Surfarna har spelat förband till såpass olika akter som Dilba och Raubtier…

Vad har ni på gång?

– Vi spelar vår musik enbart för att det är roligt och vi själva tycker att vår musik är svinbäst. Vi håller på med ett evighetsprojekt på bland annat Instagram och Youtube där vi, varannan vecka ungefär, släpper en av våra låtar ”live från träningslokalen”. Perfekt lördagskväll att sätta ihop en spellista på tuben och njuta av lokal metal när den är som absolut bäst.

Vad är det bästa med TT?

– Det bästa med Tusen Toner är att det är en inkluderande och välkomnande musikförening för alla musikstilar, från house till hårdrock. Dessutom finns lokaler, kunskap och instrument för alla som vill starta ett band nära nog gratis. Sen är det den absolut bästa föreningen i världen, utan ens jämförelse. Fiket är fint å medlemmarna vackra.

Intervju genomförd hösten 2020

Privacy Preference Center