Tusen Toner driver replokaler, arrangerar konserter, försöker främja ungdomars musikintresse och brinner för att utveckla det lokala musik- och kulturlivet.

Tusen Toner (TT) är en ideell, drogfri och nykter musikförening i Kiruna. Tusen Toner är öppet för alla oavsett musikstil eller bakgrund. Tusen Toner är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. Det betyder att ingen religiös gruppering eller politiskt parti kan besluta över vår verksamhet. Föreningens främsta syfte är att verka för musiklivet och kulturen i Kiruna. Detta genom att i huvudsak driva replokaler och arrangera konserter.

I våra lokaler på Tusen Toner (Gruvvägen 1, 98131 Kiruna) har vi 15 replokaler, en inspelningsstudio (invigd 2007) och en konsertlokal (invigd 2006) för drygt 100 besökare med toppmodern ljud- och ljusanläggning och en fantastisk backline. Dessutom har vi också medlemsfiket ”Café Zappa” där man kan äta gott fika.

Vi tolererar såklart ingen rasism, homofobi, sexism, transfobi eller annat tråkigt!

Kirunas främsta konsertarrangör

I vår egna konsertlokal arrangerar vi olika mindre konserter. Ofta med våra egna TT-band men också med akter från runt om i Sverige och från utlandet. Allt från hardcore, hip-hop, hårdrock, klassisk musik, popakter, barnteater och dansföreställningar har framförts på vår scen.

Genom åren har vi arrangerat fler konserter än som går att räkna. Allt tack vare engagerade medlemmar som brinner för livemusik. Bland annat vår egna festival TT-12:an (som vi arrangerade första gången 1996) och det återkommande arrangemanget ”Lucia Rocken”.

Tusen Toner har också arrangerat diverse välgörenhets och solidaritetsgalor. Bland annat ”Rock mot Sjöbo”, ”Rock mot Rasismen”, ”Anti-vålds dagen”, ”Rock mot Ockupationen” och vår egna ANC-gala. Som förening är vi väldigt stolta över att ha en historia med tydligt ställningstagande för de mänskliga rättigheterna.

Sedan 2011 arrangerar Tusen Toner även de två stora stadsfestivalerna Kirunafestivalen och Snöfestivalen. Festivalerna arrangeras i centrala Kiruna och är två lysande exempel på att en ideell förening (med engagerade medlemmar) kan genomföra stora internationella arrangemang.

Fritiden ska inte slås ihjäl - den ska fyllas med liv!

Tusen Toner är en förening som vill arbeta för ett aktivt musik- och kulturliv i Kiruna. Särskilt viktigt för är det att främja musikintresset bland barn och ungdomar i hela kommunen. Tusen Toner har kontinuerliga samarbeten med bland annat Lapplands gymnasium, Kulturskolan Kiruna och Kirunas grundskolor.

Våra lokaler

Föreningen huserar sedan 1994 på TT-Centralen eller Kåken. Hos många Kirunabor är byggnaden känd under namnet ”Gamla Centralgården”. Huset uppfördes 1900 och var Kirunabornas första sjukstuga fram till början av 1950-talet. Idag ägs byggnaden av Kiruna kommun som vi hyr huset av.

Föreningens medlemmar kämpade hårt och länge för att få flytta in i våra nuvarande lokaler efter att vi förlorade vår gamla lokal Grönkåken där vi huserat sedan 1986. På grund av omfattande vatten- och mögelskador blev vi tvungna att hitta ett nytt hus att vara verksamma i och 1994 kunde vi flytta in på TT-Centralen.

Inhysta i våra lokaler finns också den separata föreningen Radio Kiruna. En lokalradiostationen som sänder lokalt i hela kommunen och ibland sänder våra konserter.