Det kan sägas mycket om detta speciella band från Poikkijärvi, 200 kilometer norr om polcirkeln. Bandets logotyp i form av ett vildsvin symboliserar Punk Williams genom att vara tungt, skitigt och kraftfullt. Ett energiskt vilddjur som bara driver på.

Vi gör musik som är okonstlad, energisk och rättfram, säger bandets trummis Jens Thoms Ivarsson. Vi spelade in plattan DOCUMENT (2018) på bara en dag i TT-studion med fantastisk hjälp från bra människor. Det är en liveinspelning utan några pålägg eller avdrag. Det är så vi låter. Skivan finns på Spotify!

Mycket går att säga om bandmedlemmarna. Basisten Jesper är hundspannsförare, forsrännare och vildmarksguide; gitarristen Bette är gruvarbetare, vildmarksguide, poet, konstnär, skådespelare och manusförfattare; trummisen Jens är designer och konstnär med hela världen som arbetsplats och sångaren Östis är en legendarisk pistmaskinsförare som sedan urminnes tider härskat i skidbackarna. Men en sak har de gemensamt – Alla delar de passionen för rock’n’roll och trycker alltid gaspedalen rakt ner i botten.

Vad vi har på gång just nu?

Lansering i år av en helt overklig dokumentär om flytten av Kiruna och Punk Williams som är gjord av en fransk dokumentärfilmare. Förutom det ska vi ses och dra ihop någon ny låt, det är dags för det. Sen får det väl bli en ny strömmad spelning via webben. Så som läget ser ut måste folk få avreagera sig lite i alla fall.

Vad är det bästa med TT?

Utan tvekan människorna. Dessa fantastiska eldsjälar och dedikerade människor som inte gör annat än ställer upp. Mitt i allt sitter Seppo. Vi i Punk Williams vill verkligen tacka TT. Utan er inget Punk Williams. Det är en handfull människor i synnerhet som stöttat och peppat oss sedan starten. Tack för det!

Intervju genomförd med Jens Thoms Ivarsson mars 2021.

Privacy Preference Center