– Bandet startade som ett garageband innan vi fick lokal på Tusen Toner. I början var det bluesrock som gällde men det gick snabbt åt det hårdare hållet. Det har varit många olika medlemmar i bandet sedan starten och alla har lämnat ett avtryck som har lett oss till den punkt vi är idag. 2015 släppte vi vår första EP ”Touching the Void” som vi gjorde en liten miniturné med som bland annat förde oss till Serbien. Sedan dess har vi också släpp vårt första album ”Return To Madness” som finns på Spotify.

Vad har ni på gång just nu?
– Just nu i dessa tider blir det inget livespelande men vi har vårt ständiga studioarbete som vi jobbar på så mycket vi kan. Idag den släpper vi faktiskt vår första singel ”Forever My Huntress” som kommer ut på Spotify! Vi sitter även i skrivande stund och jobbar på vårt nästa projekt.

Vad är det bästa med Tusen Toner?
– Det bästa med Tusen Toner är att föreningen ger en så många chansen att få utöva sin musik. Bland det svåraste med att starta ett band idag är att hitta en plats att faktiskt repa på. Många bor i lägenhet och att ta in ett trumset och stora ljudanläggningar att matcha det med är en omöjlighet. Att annars hitta ett garage eller liknade att hyra förutsätter att man ska ha kapital att kunna hyra eller köpa ett. Eller ha turen att kunna repa hos någon med ett hus. Tusen Toner ser till att oavsett klasstillhörighet, eller hur kapitalstark du är, så får du möjlighet att kunna utöva din musik med dina vänner!

Intervju genomförd hösten 2020

Privacy Preference Center