Berätta lite om dig själv och hur du började med musiken.

Jag heter Ella Ní Chana, är 17 år och går estetiska programmet på Hjalmar LundbohmsskolanMusik har alltid intresserat mig och min pappa är musiker så det finns intresse inom familjen. När jag var 13 år började jag spela gitarr, sjunga och skriva egna låtar.

Vad spelar du för sorts musik?

Jag skriver egen musik och influeras från ganska många olika genrer. Därför är det svårt att sätta någon stämpel på det själv.

Vad handlar dina låtar om?

  Jag skriver låtar om sådant jag har starka känslor för. Inspirationen kommer från allt jag ser men främst sådant som gör mig arg, till exempel saker i samhället. Jag blir aldrig glad nog att skriva en hel låt om glädje.

Vad är det största du har varit med om?

Jag har spelat på Tusen Toner och även på en liten festival på Irland. Jag blev inbjuden dit eftersom min pappa kommer därifrån och jag har själv bott där delar av mitt liv. Jag har också spelat bakgrundsmusik på några ställen och fått betalt för det.

Har du någon rolig eller speciell händelse att berätta om?

Det är lite tråkigt när man spelar själv, jag har inget band så det är bara jag som går runt backstage och står på scenen. Det var roligt att spela på festivalen på Irland och att vara med andra musikintresserade när det hände andra saker runt omkring själva spelningen.

Hur ser framtiden ut?

Jag vet inte hur framtiden ser ut just nu men jag vill flytta till Irland. Det skulle vara kul att ha en karriär inom musiken och kunna jobba med det. Det är min dröm.

 

Intervju genomförd hösten 2019, Tidigare publicerad i Tusen Toner Tidningen 2020.

Privacy Preference Center